7 فریم ورک برتر PHP

7 فریم ورک برتر PHP

"فریم ورک ها بک اند بسیار خوبی برای توسعه وب اپلیکیشن وجود دارد. با آشنایی کامل با وب اپلیکیشن ها می توانید به راحتی نیازهای خود را در ساخت برآورده کنید."

فریم ورک چیست و چه کاربردی در زبان php دارد ؟

فریم ورک ها مجموعه ای از کد های یا لایبرری های آماده هستند که توسط برنامه نویسان بزرگ در دنیا طراحی و کد نویسی میشوند تا برنامه نویسان مبتدی بتوانند از این کد ها در پروژه های خود استفاده کنند حال فریم ورک های زیادی برای برنامه نویسی php طراحی شده که هر فریم ورک برای یک هدف توسعه داده شده است.

اگر شما بخواهید یک پروژه بزرگ به صورت حرفه ای کد نویسی کنید باید دانش کاملی از معماری سه لایه یا mvc داشته باشید تا پروژه شما به صورت قابل قبولی به اتمام برسد این هم در نظر بگیرید که زمان زیادی باید صرف کد نویسی این پروژه بکنید هدف ایجاد فریم ورک ها به نظر من بیشتر برای همین مورد است .

هر برنامه نویسی با دانش کم میتواند یکی از فریم ورک های php را برای پروژه خود انتخاب کند فریم ورک ها دارای کد های از پیش تعریف شده هستن که شما یا یک خط میتوانید آن کد ها را اجرا کنید و نیازی به نوشتن کد های لازمه نداشته باشید همین باعث میشود که شما در زمان کم بهترین کد ها را با کیفیت و امنیت بالا بزنید .

مزایای استفاده از فریم ورک در php

اگر به صورت کامل بخواهیم به برسی این سوال که شاید در ذهن شما هم باشد بپردازیم با دید کلی تمام برنامه نویسان در سطح اینترنت نسبت به مزایای استفاده از فریم ورک ها دارن شروع میکنیم .

  • کاهش زمان اتمام پروژه ها

یکی از مهم ترین فاکتور هایی که برنامه نویسان را مجبور به استفاده از فریم ورک میکند کاهش زمان اتمام پروژه است با توجه به این که کلی کد آماده در اختیار دارید میتوانید در کم ترین زمان بزرگ ترین پروژه ها را طرحی و پیاده سازی کنید.

  • کد های آماده

در فریم ورک ها کد های و کتابخانه هایی هستند که شما فقط با یک خط کد میتوانید آنها را فراخوانی کنید اگر بخواهید این کتابخانه و کد ها را خودتان کد زنی کنید شاید ماه ها طول بکشد .

  • کد های مورد تایید و قابل اعتماد

هر سال از تمام لحاظ چه امنیتی و چه برای سرعت فریم ورک ها تست میشوند و باید آزمون های سختی را پشت سر بگذارند تا مورد تایید برنامه نویسان در سطح دنیا باشند پس دیگر جای نگرانی نیست که شما در صورت استفاده نگران کد های مخرب یا امنیت آنها باشید .

  • آپدیت های مداوم

تیم های پشتیبانی فریم ورک ها شب روز در حال عیب یابی و جستجوی باگ های خود هستن و تا روز قیامت میتوان گفت این چرخه ادامه داشته باشد و هر چند ماه یک بار شاهد ارائه نسخه جدید فریم ورک های این زبان باشید .

معایب استفاده از فریم ورک در php

حال بعد از کلی تعریف که ما از فریم ورک باید در پروژه ها استفاده کنیم بد نیست با معایب استفاده از این ابزار ها رو بدونید تا در انتخاب خود دچار دوراهی نشوید .

  • کد های اضافه بر سازمان

کد های از پیش تعریف شده در فریم ورک ها برای هدف های زیادی نوشته شده است به نوعی برای یک نفر یا یک پروژه نیست و تمام دنیا در نظر گرفته شده تا این کد ها آماده شده اند حال شما شاید در پروژه های خود به خیلی از کد ها نوشته شده هیچ نیازی نداشته باشید و فقط پروژه شما را سنگین کند .

  • نداشتن کنترل بر روی فریم ورک

زمانی که شما میخواهید از یک فریم ورک استفاده کنید باید طبق چهارجوب و قوانین همان فریم ورک عمل کنید اگر غیر این باشد دچار خطا یا مشکلات امنیتی میشود .

 

فریم ورک لاراول (Laravel Framework)

زمانی که در مورد فریم ورک‌های PHP صحبت می‌شود، همیشه نام لاراول به گوش می‌رسد. از لاراول می‌توان به عنوان محبوب‌ترین فریم ورک PHP یاد کرد. این فریم ورک در سال 2011 منتشر شد و با استقبال توسعه دهندگان وب رو به رو شد. برای مدیریت برنامه‌های پیچیده تحت وب فریم ورک لاراول به اولین گزینه توسعه دهندگان تبدیل شده است چرا که این فریم ورک در بین سایر فریم ورک‌های PHP از امنیت و سرعت توسعه بیشتری برخوردار است.
لاراول فریم ورکی مبتنی بر معماری MVC است که به صورت رایگان و متن باز ارائه شده است. این فریم‌ ورک امکانات هوشمندی در اختیار برنامه نویسان قرار می‌دهد و برنامه‌ نویسی را برای آن‌ها لذت بخش‌تر می‌کند.

 

فریم ورک سیمفونی (symfony)

این فریم ورک توسط شرکت فرانسوی sensiolabs توسعه داده شده است سیمفونی با تعداد بیش از 30 عدد کامپوننت که قابلیت استفاده مجدد رو هم دارن در این زمینه رکورد دار محسوب میشود سیمفونی تمام استاندارد های زبان php را رعایت کرده است .
خیلی از فریم ورک های معروف در دنیا که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد مثل لاراول و زند از هسته این فریم ورک استفاده میکنند سایت های معروفی با سیمفونی توسعه داده شدن و هر سال به عنوان با ثبات ترین فریم ورک php معرفی میشه یادگیری سیفمونی نسبت به سایر فریم ورک ها دشوار تر است و در ایران بازار کار داغی آنچنانی ندارد .

 

فریم ورک زند (zend)

زند توسط خود شرکت php توسعه داده شده است و از هسته doctrine سیمفونی استفاده میکند کار با این فریم ورک نسبتا راحت و منابع آموزشی زیادی در سطح اینترنت دارد .
بازار کار این فریم ورک در ایران زیاد داغ نیست و تعداد محدودی از شرکت های موجود کار خود را با این فریم ورک انجام میدهند البته گاهی شاید پروژه هایی میلیونی به برنامه نویسان این فریم ورک پیشنهاد میشود .

 

فریم ورک کیک (CakePHP)

نام فریم ورک CakePHP سال‌های زیادی در میان محبوب‌ترین فریم ورک‌های PHP قرار داشته است. این فریم ورک در اوایل سال 2000 عرضه شد ولی تاکنون شاهد تغییرات و تحولات زیادی بوده است. از مزیت‌های فریم ورک CakePHP می‌توان به بهرمندی از جامعه ای فعال، بروزرسانی‌های مرتب، پشتیبانی قوی، ساخت آسان عملیات‌های چهارگانه اصلی (نوشتن، خواندن، حذف کرن و بروزرسانی) و... اشاره کرد. این فریم ورک با شعار «سریعتر، قوی‌تر و خوشمزه تر» می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای برنامه نویسان PHP باشد.

 

فریم ورک کدایگنایتر (Codeigniter)

CodeIgniter یا کد ایگنایتر یک فریم ورک دیگر است که شدیدا توسط توسعه دهندگان PHP تا حدود زیادی توصیه می شود. این فریم ورک وب متن باز خیلی سبک است و به توسعه دهندگان در ساخت سریع صفحات وب داینامیک کمک می کند. مستندات جامع و طبیعت انعطاف پذیر فوق العاده آن یادگیری این میکرو فریم ورک را خیلی ساده کرده است. با این حال حتی مورد علاقه توسعه دهنده های تازه کار PHP قرار گرفته است. از ویژگی های اصلی این فریم ورک عبارتند از:

  • ارائه یک کنترل شفت انگیز
  • یادگیری آسان از طریق مستندات
  • هاست استاندارد برای سازگاری بهتر(بعضی از هاست ها وجود دارند که برای استفاده از این فریم ورک پیکر بندی شده اند)
  • تقریبا به پیکر بندی نیاز ندارد
  • کتابخانه های یکپارچه در مقیاس بزرگ
  • استفاده خیلی کم از منابع(ویژگی ردپای کوچک یا small footprint)

 

فریم ورک فول (FuelPHP)

FuelPHP یک فریم ورک PHP قابل انعطاف و قابل گسترش است که محدود به الگوی اصلی Model-View-Controller (MVC) نیست بلکه از جانشین آن ، Hierarchical-Model-View-Controller (HMVC) در سطح معماری فریم ورک نیز می تواند استفاده کند. همچنین می تواند یک کلاس با نام کلاس Presenter (که قبلاً با عنوان ViewModel شناخته می شد) در بین لایه های Controller و View به منظور حفظ منطق مورد نیاز برای تولید View ، اضافه می کند.

فریم ورک FuelPHP بر روی امنیت تمرکز دارد و با استفاده از تعدادی از ویژگی ها ، نگرانی هایی را برطرف می کند ، که شامل فیلتر ورودی و URI به همراه رمزگذاری خروجی است. بسیاری از ویژگی های دیگر که با این فریم ورک همراه هستند عبارتند از پیاده سازی HMVC ، سیستم مسیریابی URL ، سیستم کش کردن و محافظت از آسیب پذیری.

 فریمورک یی (Yii)

براساس این مفهوم که هرکاری را خودتان از اول انجام ندهید ، Yii 2 یک فریم ورک شی گرا است و جانشین فریم ورک قدیمی تر  Yii است. Yii 2 برای توسعه وب سایت در مقیاس بزرگ مناسب است زیرا می توان به راحتی با ویژگی های jQuery و AJAX یکپارچه شود. تکنیک lazy load در Yii2 باعث می شود که سریعتر از سایر فریم ورکهای موجود کار کند.

بیشتر بدانید: فریمورک Yii چیست؟

علاوه بر این ، Yii 2 با یک تولید کننده بسیار قوی کد به نام Gii همراه است. عملکرد Gii سهولت در روند برنامه نویسی شی گرا و نمونه سازی سریع است ، که یک رابط مبتنی بر وب را فراهم می کند و به برنامه نویس کمک می کند تا کد مورد نظر را به صورت تعاملی تولید کند. سایر ویژگی ها عبارتند از: زمان توسعه کوتاه ، در دسترس بودن چندین پکیج برای امنیت و مجموعه های پیکربندی برای سرعت بخشیدن به کار ها می باشد.

آرین

آرین هستم عاشق تولید محتوا

ارسال دیدگاه

برای ارسال دیدگاه ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید