مزایا و معایب فریمورک Angular
"در میان بازار داغ رقابت فریم ورک های جاوا اسکریپتی در حال حاضر انگولار در کنار ری اکت به یکی از محبوب ترین فریم ورک های جاوا اسکریپتی تبدیل شده است. قابلیت های فوق العاده این فریم ورک و معماری منظم باعث شده است بسیاری از شرکت های معروف دنیا از انگولار استفاده کنند"
فریم ورک انگولار چیست؟
انگولار یک فریم ورک جاوا اسکریپت است که شاید بتوان آن را چیزی فراتر از فریمورک یعنی در حد یک پلتفرم شناخت؛ که برای ساخت و طراحی اپلیکیشن های تحت وب، اندروید و ios و حتی desktop کاربرد دارد. انگولار ابتدا برای ایجاد وبسایت ها تک صفحه ای (Single Page Application) مورد استفاده قرار میگرفت و بدون لود شدن صفحه اطلاعات وبسایت به روز میشد که این باعث سریع تر شدن واکنش وبسایت و جذابیت بالا برای کاربران میشد. انگولار توسط زبان جاوا سکریپت پیاده سازی شده است؛ همین موضوع باعث شده است تا در حین توسعه برنامه ها واپلیکیشن ها توسط انگولار به دانش حداقلی در مورد جاوا اسکریپت و با نحوه کدنویسی آن آشنا باشیم.
انگولار چگونه عمل میکند؟
انگولار هر صفحه از وبسایت ما را به یک یا چند کامپوننت تقسیم میکند. هر کدام از این بخش ها یا کامپوننت ها که توسط انگولار پیاده سازی می شوند، خود از سه بخش تشکیل شده اند.
بخش اول قالب یا template آن کامپوننت است که خروجی رندر گرفته شده از انگولار در قالب html می باشد. بخش دوم کلاس (class) است که متشکل از متغیر ها و توابع جاوا اسکریپت و دستورات انگولار است و خروجی را به template میفرستد. بخش سوم Meta data نام دارد که به بیان ساده مشخص میکند که کدام class و کدام template کامپوننت ما را تشکیل میدهد. در meta data سلکتور هایی وجود دارد که مانند تگ های html هستند و برای اپلیکیشن ما که با Angular نوشته شده است، مشخص میکند کدام کامپوننت باید اجرا شود. فریم ورک انگولار زبان html را برای ما به نوعی قدرتمند تر میکند و ما با استفاده از آن قادر خواهیم بود تا در دستورات html خود از دستورات شرطی، حلقه ها و data binding استفاده کنیم.
بیشتر بدانید: کدام فریمورک های جاوااسکریپت(Angular ,Vue ,React)بهتر است؟
مزایای Angular
- توسط Google نگهداری می شود
بهترین موارد در مورد Angular این است که توسط Google توسعه و نگهداری می شود. از آنجا که توسط یک شرکت مورد اعتماد پشتیبانی می شود ، اعتماد به خوبی در جامعه ایجاد می شود. توسعه دهندگان به این فریمورک و حقیقته این که چارچوب حفظ خواهد شد اعتقاد دارند.
- جامعه بزرگ و اکوسیستم
انگولار به طور فعال نگهداری می شود و دارای جامعه و اکوسیستم بزرگی است. شما می توانید مطالب زیادی در مورد این چارچوب و همچنین بسیاری از ابزارهای شخص ثالث مفید پیدا کنید. در حال حاضر ، Angular بیش از 63K ستاره در GitHub دارد که نشان از محبوبیت این فریم ورک دارد.
- استفاده انگولار از تایپ اسکریپت
اولین ویژگی آن استفاده از TypeScript است. فریمورک انگولار دارای ویژگی های خاصی است که برداشت های متفاوتی از آن می شود. عده ای آنها را مزیت و عده ای آنها را ضعف این فریمورک میدانند. استفاده از انگولار نیازمند این است که تا حدی با تایپ اسکریپت آشنا باشیم که برخی آنرا جزء ایرادها و ضعف های انگولار میدانند اما برخی دیگر استفاده از تایپ اسکریپت و دستورات شئ گرا را یک فرصت میدانند که اختیارات بیشتری برای برنامه نویسی با انگولارفراهم میکند. از سوی دیگر استفاده از دستورات تایپ اسکریپت تفکیک پذیری کد ها قالب وبسایت را تا حد مطلوبی بالا میبرد که این خود مزیت مهمی محسوب می شود.
- روتر قدرتمند
روتر یا مسیریابی درون برنامه ای در Angular توسط Angular Router مراقبت می شود. این ماژولی است که در پکیج @angular/router موجود است. Angular router یک سرویس ناوبری بسیار قدرتمند و انعطاف پذیر است.
- پشتیبانی از Ionic
انگولار اولین چارچوبی بود که توسط چارچوب Ionic پشتیبانی شد. این امکان را می دهد تا با استفاده از مولفه های Ionic و کد Angular ، برنامه های تلفن همراه بین پلتفرم برای Android و iOS ایجاد کنید. از هم اکنون ، چهارچوب های بیشتری مانند ReactJS و VueJS نیز پشتیبانی می شوند اما هنوز هم ، Angular به طور گسترده ای با چارچوب Ionic برای توسعه برنامه های تلفن همراه استفاده می شود.
معایب Angular
- کاهش محبوبیت
با ظهور چارچوب های جدیدتر مانند VueJS و ReactJS ، Angular شاهد افت محبوبیت خود بود. همین چند سال پیش ، توسعه دهندگان عمدتا در حال بحث در مورد اینکه آیا باید از Angular یا React برای پروژه های خود استفاده کنند ، بودند. اما در طی دو سال گذشته ، ما شاهد افزایش علاقه به فریمورک سوم به نام VueJS یا Vue.js بودیم.
در حالی که بازار کار در Angular به گسترش خود ادامه می دهد ، مشاهده شده است که محبوبیت این چارچوب در حال کاهش است.
- نسخه های بسیار زیاد
انگولار در حال تکامل است. این کار به صورت یک چارچوب جاوا اسکریپت AngularJS آغاز شد و اکنون نسخه فعلی آن Angular 9 است و در مجموع 6 نسخه اصلی در این بین وجود دارد. این امر می تواند به خصوص برای مبتدیان سردرگمی ایجاد کند.
بسیاری از اوقات ، مبتدیان برای درک نسخه بندی تلاش می کنند. دیده شده که کسانی که در حال یادگیری نسخه ای از فریمورک هستند ، آخرین نسخه در آن زمان ، و تا زمانی که آنها اولین پروژه خود را به پایان می رسانند ، نسخه جدیدتری منتشر می شود. این امر باعث از بین رفتن اعتماد می شود چرا که توسعه دهندگان دائم باید روی برنامه های خود کار کنند و اختلافات نسخه و مشکلات سازگاری را برطرف کنند.
ارسال دیدگاه